şef Vítor Matos

Portuqaliya və İsveçrə arasında bölünən bir karyera ilə, aşpaz Vitor Matos Neuchâteldə (İsveçrə) Mətbəx və Xəmir xörəkləri kursuna (1992-1995) qatılaraq, kulinariya dünyasına girdi. 1995-ci ildə məzun olduqdan sonra, eyni ilin sonunda Portuqaliyaya qayıdan “Restaurant des Jeunes Rives” də çalışdı. 1998-ci ildə Vilya Real-da Estalagem Quinta do Paço-da aşpaz kimi ilk işinə başlamış və sonra Grande Hotel da Curia, Grande Hotel das Caldas da Felgueira-da, Vidago Palace Hotel Golf & Spa, Pendão, Tiara Park Atlantic Otelində və Casa da Calçada Relais & Châteaux, Quinta-da işləmişdir. Təxminən 20 illik karyerası boyunca Vitor Matos bir neçə yarışmada hakim və müxtəlif konfrans və seminarlarda qonaq məruzəçi olmuşdur. Bir aşpaz olaraq Chefe Cozinheiro do Ano 2003 (Edições do Gosto), 2013-cü ilin aşpazı (WINE Magazine Mükafatları), Melhor Cozinheiro de Portuqaliya 2014 (Prémios Arco Atlântico Gastro) və Prix Chefs de l'Avenir 2011 (Académie International Gastronomie, Paris) kimi fərqliliyi ilə fərqlənən bir çox mükafat qazandı. Ən son fərqlilikləri olan Largo do Paço mətbəxində işləyərkən son layihəsi üçün bir neçə mükafat aldı: Repsol Bələdçisindəki 2 Sois, Michelin Bələdçisindəki bir ulduz, Boa Cama Boa Mesa Expresso Bələdçisinin Garfo D'Ouro, habelə TripAdvisor tərəfindən 2014-cü ilin Mükəmməllik Sertifikatı və Avropa Bələdçisi 50 Best.com tərəfindən Ən yaxşı Avropa Restoranı adına layiq görülür. Vitor Matos, mövsümi və regional, orijinal və təzə, məhsullardan istifadə edərək yeməklərin ləzzətlərini artıraraq məşhurdur. Aşpazın mətbəxi Aralıq dənizinə təsir göstərir və ənənə ilə yeni qastronomik cərəyanlar arasında qarışıqlıq yaradır. Ən son layihəsi, aşpaz Vitor Matosun xəyalını ortaya qoyan və bənzərsiz və unudulmaz qastronomik təcrübə təqdim etmək məqsədi ilə yaradıcılığında texnika və emosiyaların olduğu Antiqvvm restoranıdır.